Verbouwings- en renovatiewerken

Waarom een aannemer renovatiewerken inschakelen?

 

Steeds meer mensen kopen een bestaand huis. Dit kan een oude, monumentale woning zijn of een huis dat tien jaar oud is. Is de woning instapkraal? Dan kunt u er zo intrekken. Is dit echter niet het geval, en dat is ook vaak een subjectieve beleving, dan kan u aan de slag met een renovatie. Want misschien is uw “instapkraal” toch een andere dan die van de verkoper, omdat u een andere smaak heeft.
In beide gevallen is het zaak om het renoveren deskundig te laten aanpakken en hierbij een aannemer renovatie in de arm te nemen. Zeker als het een totaalrenovatie betreft kan goedkoop gemakkelijk duurkoop worden: Verkeerde keuzes zullen leiden tot slechte resultaten en hoge kosten achteraf.

aannemer renovatiewerken

Renoveren is vakwerk

Het doen van renovatiewerken is vakwerk. Dat betekent niet dat u teveel moet betalen. Maar voorbij zijn de dagen dat men gewoon ‘een mannetje’ inschakelde voor belangrijke ingrepen in de woning. De aannemer renovatiewerken, zoals Elsa Bouw dat is, heeft specialistische vakkennis, en jaren ervaring. Deze aannemer renovatie zal u wijzen op mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het bestek van de gewenste renovatiewerken. De opknapbeurt wordt daarmee op de juiste wijze aangepakt en tot een goed einde gebracht.

De aannemer renovatiewerken zal uitgaan van een totaalplan, of u dit nu meteen in zijn geheel zal uitvoeren of niet. Ook als u in etappes te werk wilt gaan, bijvoorbeeld vanwege de kosten, kan de aannemer renovatiewerken u vertellen hoe u dat het beste kunt aanpakken.

Kortom, vooraf een goed plan opstellen, in overleg met de aannemer renovatie, kan u veel geld en kopzorgen besparen. Geef vervolgens uw renovatie uit handen aan een betrouwbare, professionele, aannemer renovatiewerken en u kunt zorgeloos achterover leunen.

Veilig bouwen

De incidenten op het gebied van veiligheid, die zich nog altijd voordoen bij renovatiewerken, zijn een extra waarschuwing om niet over één nacht ijs te gaan als het renovatiewerken betreft.

Hieronder gaan we in op een verbouwing die zeer veelvuldig voorkomt: de uitbreiding van de woning met een aanbouw of uitbouw.

renovatiewerken uitbouw

Uitbreiden van de woning

Wat is eigenlijk het verschil tussen de twee woninguitbreidingen?
Het verschil is subtiel: Een aanbouw voegt een afzonderlijke ruimte aan de woning toe. Een uitbouw houdt in dat een bestaande ruimte, bijvoorbeeld de keuken, door de uitbouw vergroot wordt.

Overweegt een aanbouw aan de woning, bijvoorbeeld een kantoor? Of wilt u een uitbouw omdat u de woonkamer of keuken te klein vindt? Dat is een prima idee, als daar de ruimte voor is.
Indien goed uitgevoerd, zal de uitbreiding van het oppervlak waarde van uw huis flink verhogen. Er zijn veel mogelijkheden om dit te realiseren.

Wel zijn er de volgende aandachtspunten, die u vooral in overweging moet nemen:

– Welk materiaal te gebruiken?
Het kiezen van het materiaal is belangrijk. Zo kan bijvoorbeeld metaalskeletbouw ervoor zorgen dat je grotere ramen kunt hebben. De populairste constructiemethoden zijn:

Houtskelet
Voordeel hiervan is dat de bouw snel kan zijn afgerond. De onderdelen zijn pre-fab en komen dus kant en klaar aan op locatie. Het in in populariteit winnend materiaal. Een goede aannemer kiest dan voor verantwoord, gecertificeerd, hardhout. Verder kun je de aanbouw in elke gewenst vorm bouwen en is sprake van een geluiddempende kwaliteit.

Nadeel van hout is dat het niet goed tegen vocht kan. Hiervoor worden dan ook maatregelen genomen: door dampschermen aan de de binnenzijde van de isolatie aan te brengen kan het vocht het hout niet bereiken. Elsa Bouw staat garant voor de juiste isolatie.

Metaal skelet
Metaal past in een moderne, strakke stijl. Je kunt er openheid mee genereren, want er zijn grote spanwijdtes mogelijk. Ook kun je kiezen uit verschillende uiteenlopende afwerkingen, zoals steen, tegelpannen, pleisteren en natuurlijk hout!

Metaal maakt het mogelijk om grote ramen te plaatsen en transparantie te creëren. Bovendien werkt ook metaal heel snel. U kunt flexibel omgaan met ruimtes in indelingen omdat er geen draagmuren nodig zijn.

Belangrijk nadeel van staal: De risico’s bij brand. Metaal wordt snel heet en verliest dan haar stijfheid. De constructie zakt dan als een pudding in elkaar.

In bouwwerken is het gebruik onbedekt metaal voor constructieve delen al vele jaren verboden vanwege het gevaar bij brand. Het is essentieel van de ontwerper/bouwer van de hier adequate maatregelen voor neemt.

renovatiewerken

Metselen

De aloude bouwmethode, die nog altijd zeer geliefd is. Met een gemetste aanbouw zorg je voor een traditionele look, stevigheid en veiligheid. Het duurt wat langer voordat het gereed is, maar daar staat grote degelijkheid tegenover.
Je hebt met deze methode wel beperkter mogelijkheden qua vormgeving omdat je werkt met dragende muren. De gespecialiseerde aannemer kan je hierover uitgebreid informeren.

Het uiterlijk

Hoe wil je dat de uitbreiding er van buitenaf
Je moet een duidelijke keuze maken tussen:
1. Contract met het huis
2. Stijl van de woning doortrekken

Halve maatregelen zijn in dit geval eigenlijk altijd lelijk. Als je een duidelijke keuze maakt en kiest voor een echt contrast of voor precies de stijl van het huis, zit je altijd goed. Verder is het natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Ook moet de gemeente natuurlijk instemmen met het uitzicht, als het aan de openbare weg ligt.

Met een duidelijk contrast bereik je het effect waarbij beide stijlen goed uitkomen. Ze versterken elkaar als het ware. Dus kies bijvoorbeeld een transparante gevel van glas en staal tegen een oude hoeve met verweerde muren. Als je de nieuwe geven ‘een beetje’ ouderwets maakt gaan beide gevels elkaar eerder storen.

Kies je voor het doorzetten van de stijl van de originele woning? Dan maak je één geheel en dat is altijd rustig voor het oog. De aannemer kan adviseren over materialen. Hierbij kun je ook denken aan gebruikte, antieke bouwmaterialen. Bij een modernere woning is dat natuurlijk niet van toepassing maar ook daar is veel mogelijk om in stijl uit te breiden met de geëigende materialen.

Daglicht
Als je je woning uitbreidt zal de hoeveelheid binnentredend daglicht verminderen. Dit is een belangrijk aandachtspunt. Het is vaak een goed idee het uitgebouwde gedeelte op het Zuiden te oriënteren. Maar dat zal niet altijd praktisch zijn. Er zijn tegenwoordig prachtige opties voor dakramen. Deze zijn vooral in uitgebouwde keukens zeer geliefd. Je krijgt er een “binnen-buiten” gevoel omdat de zon recht naar binnen kan schijnen. Door middels van zonwering met afstandsbediening kun je de zon desgewenst ook weer buiten sluiten.

Aannemer renovatie helpt bij energiebesparing.
“Kopers houden bij de aankoop van een woning te weinig rekening met de totale kosten die nog nodig zullen zijn om de woning energie-efficiënt te krijgen” aldus een artikel van de Vlaamse Confederatie Bouw. Dat is een terechte constatering en eens te meer reden om een goede en deskundige aannemer renovatie te kiezen.
Die kan zien hoe u twee vliegen in één klap kan slaan door bij de verbouwing meteen alle mogelijkheden tot energiebesparing mee te nemen in het plan. Daarmee voorkomt u kosten achteraf.

renovatie

Kwaliteit gegarandeerd bij uw renovatiewerken

Verbouwen of renoveren? Een open keuken realiseren? Of zelfs een totaalrenovatie? Elsa Bouw is hiervoor dé aannemer. Alle bouwwerken zijn mogelijk en wij werken uitsluitend met gerenommeerde professionele merken. Denk hier bij aan bijvoorbeeld Geberit, Knauf, Vaillant en Grohe. U kan dus altijd rekenen op kwaliteit, zowel in het werk van de aannemer als in de gebruikte materialen.

Op zoek naar een aannemer renovatiewerken? Neem dan gerust contact met ons op.